21 maart 2006

HasseltLokaal live

Vanaf volgend weekend is het officieel: ik ben een stadsreporter! Ik lever, samen met nog zo 'n twaalf andere apostelen, inhoud voor HasseltLokaal, een nieuw platform van Concentra waar we onze eieren kwijt kunnen.

Een echt afgebakend werkgebied hebben we eigenlijk niet. In regel brengen de stadsreporters het kleine nieuws van de straat, de wijk, de stad. Onze stad: Hasselt. By night and by day. Nieuws waarvoor er in de traditionele media al lang geen plaats of tijd meer is. Het is te duur geworden en stadsreporters doen hun ding...gratis voor niets. Ze houden er wel een leuke schare vrienden aan over. Stadsreporters zijn dus geen concurrentie voor de betaalde zwoegers.

Waarom doet een mens zo iets? In mijn geval: zeker niet uit verveling. Je hoort iets - aha tof - je vraagt wat meer daarover en lap: het vuur is ontstoken. En dan doe je maar alsof je je hele leven nooit anders gedaan hebt. Stukjes neerpennen, fotootjes schieten, interviewen en een beetje rondneuzen hier en daar.

Maar waarom HasseltLokaal nu precies tijdens het carnavalweekend wordt gelanceerd? Ik weet het niet. De meeste apostelen zien er helemaal niet zo clownesk uit.

2 reacties:

Op 22 maart, 2006 , Anonymous Anoniem zei...

Maar ze/we zijn wel goed in "de zot uithangen", en dat is ook al goed he, voor carnaval...

 
Op 22 maart, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Ja, dat helpt een flink stuk. Ervaring telt! Heet dat bij jullie 'arbeidsvreugde'?

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage