07 december 2006

De werf: episode finale!


Het wordt tijd om de vloer te leggen. Dus moet eerst chape gebracht worden. Als die goed waterpas ligt dan zal het tegelen vlot verlopen. Chappen is dus de eerste uitdaging (wat betreft de vloer :)
Daarna begint voor mij een tweede grote uitdaging: vloeren leggen. Nooit gedaan - zelfs niet eens geprobeerd. Maar toch aangedurfd! En zie de zwoegende mens!


Als alle tegels gelegd zijn dan worden die 'ingewassen', dwz: met erg vloeibare cementmortel worden de voegen volgegoten. Vies blubberwerk omdat je letterlijk met een aftrekker door de cement moet strijken om alles goed op te vullen. Het is gelukt: de vloer ligt er netjes bij! Daarna zijn we aan het verven geslaan. Alles heeft twee lagen kalkverf gekregen. Kalkverf is een ecologisch verantwoord produkt, op waterbasis. Toen ze de meubeltjes brachten voor de tuinkamer is mijn lief meteen aan de slag gegaan en heeft de kussens gemaakt die in de leunstoelen moeten passen.

Vanavond hebben we dan ons eerste glas gedronken in de nieuwe tuinkamer en we hebben er ook lekker gegeten: frietjes van de frituur! Lekker! Er was geen tijd meer om te koken.

In het weekend ontvangen we de eerste gasten: de kinderen en de kleinkinderen. Kwestie van de boel stijlvol te openen.

F I N

5 reacties:

Op 08 december, 2006 , Anonymous Anoniem zei...

wow knap! de muren zijn wel nog wat kaal :p

 
Op 09 december, 2006 , Anonymous Anoniem zei...

Proficiat, het ziet er mooi uit! Een virtueel bosje bloemen en een fles Moët&Chandon aangeboden van het huis Tine en Ed ;-)
Cheers!

 
Op 09 december, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Er hangt al een werkje van onze schoondochter. Zij is vooal bezig met fotografie miniatuurtjes. Haar website is bijna af maar je krijgt toch al een zicht op haar werk.

 
Op 09 december, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

@Tine: Virtuele fles M&C? Dat meen je niet hé :) En het échte stuff dan?

 
Op 09 december, 2006 , Blogger Stijn zei...

Heej, nog talent in de familie precies...
Knap werk van jou ook BM&U...als je nog eens niet weet wat te doen, mijn moeder heeft ook altijd wilde verbouwingsplannen, mijn vader is alleen niet zo into het uitvoeren...;)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage