15 juli 2006

De werf: episode III


Gedaan met afbreken! Tijd om op te bouwen, maar dan moet je wél eerst zand, cement en stenen hebben. Dus: scheppen en slepen is de boodschap. Daar gaan we weer met de drie grote 'ZW's' : ZWoegen, ZWeten en ZWijgen!

En als dan eindelijk alles is aangeleverd dan metselen we een muurtje van zo 'n metertje of drieënhalf hoog. Ondertussen schalt Q-music in het rond dat ze 'vallende sterren' zien en er loopt daar in de studio's een rare bietekwiet rond die om de haverkap begint te zingen dat het 'Winter in July' is. Ene zekere Udo. En Q vindt dat allemaal goed want Q is good for you! Ondertussen leer ik de goorste bouwvakkersmoppen kennen! Dat ze dié maar eens op de Q laten horen. De luistercijfers zouden nogal stijgen zie! En ondertussen is het muurtje al aardig opgeschoten!
En even later is het af! Een stukje Alcatraz op ons koertje! Aan onze kant zijn het betonblokken omdat het nog afgewerkt wordt maar voor de buurman: die kijkt voortaan tegen een grote bakstenen muur. Er worden meteen al nieuwe sleuven uitgegraven voor afvoer van regen- en keukenwater (afwasmachine en gootsteen).

Tijd voor relax en andere muziek. Op de Kapermolen zingt Reset een concertje a-capella en daar moeten we toch bij zijn hé. Dus trommelen we nog een vriendin en een schoonzus op waamee we wat op 'de wei' gaan liggen. Toffe boel en lekkere Palm!

Maar dan: ahaaa! Het vloertje moet worden klaargemaakt. Eerst gaan de buizen voor de afvoer de gond in. Gewapend met plastic en betonnetten wordt alles netjes waterpas gelegd. Een secuur werkje en als je over de netten waggelt dan lijkt het wel of je een hele bak Palmkes gedronken hebt.

Eén telefoontje later wordt onze straat belegerd door een reusachtig gevaarte. Alle verkeer moet omrijden. Het 'ding' rijst langzaam omhoog en maakt een grote boog over ons hele huis. Door een lange slurf spuiten ze de beton tot in ons koertje. Giraffentechniek noem ik dat! Indrukwekkende operatie. 'Operation Long Neck' is geslaagd!

Ziezo, dat gaat nooit meer vliegen. 6 m³ Beton is een heel gewicht! Als alles een beetje is opgedroogd gaan we stof maken, en hoe! Met een slijpschijf snijden we gaten in de muren om er achteraf dakbalken in te schuiven. Dakbalken? Oeps, da's voor de volgende post. 't Is zaterdag: wasdag!

10 reacties:

Op 16 juli, 2006 , Blogger Tine zei...

amai, dat gaat daar nogal vooruit! hiernaast zijn ze al een jaar aan het bouwen aan een huis, de keuken had in april al moeten staan.. het zal voor volgend jaar april zijn vrees ik..

 
Op 16 juli, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Ja maar Tine, ik ben bezig aan een verbouwing. En da's geen nieuw huis hé! (Je mag de nieuwe buren niet ontmoedigen!)
Maar toch: je hebt gelijk hoor: er is hier al hard gewerkt.

 
Op 17 juli, 2006 , Blogger Tine zei...

en hoe zit het met de spieren? niet stijf?

 
Op 17 juli, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Absoluut!!
Maar ze worden ijverig, liefdevol, kunstig en met véél zorg behandeld.
's Avonds als het donker wordt...

 
Op 18 juli, 2006 , Blogger Tine zei...

:( das dus de reden waarom ik geen verbouwingen doe: 's avonds als het donker wordt ben ik nog alleen...

 
Op 18 juli, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Ah ja, da's waar ook. Uwe masseur zit nog in Damascus.
Tja, dan zou ik ook niet verbouwen...

 
Op 19 juli, 2006 , Blogger Tine zei...

hmmm misschien heeft hij wel interessante syrische massagemovekes ontdekt.. allez liefst ni ontdekt, gewoon.. in een boekje gelezen ofzo :p

 
Op 19 juli, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

In een boekske gelezen of zo...saaaaaaiiiiii

 
Op 23 juli, 2006 , Blogger Tine zei...

ja, maar wel trouw... erotische massages moet ge ni op een ander gaan zoeken eh

 
Op 23 juli, 2006 , Blogger Bad, Mean, Ugly zei...

Ja maar, zó ver van huis, zó ver van Tine Geitemeis...het leven zal toch hard zijn...enig soelaas is misschien welkom....*grijns*

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage