21 maart 2008

Taalprbleem


Mijn auto heeft een klein probleempje. Bij de instelling van de boordcomputer naar het Nederlands blijkt dat ze niet op een 'g' minder of meer hebben gekeken.


Zou dat in aanmerking komen voor een warranty case? Of moet ik nu voor altijd hiernaar blijven kijken?


Jaja, ik weet het wel; ik kan de bag(g)ageruimte ook gewoon dicht doen...


06 maart 2008

Hoe spleter hoe kranker

Het is niet menselijk en toch des mensen. De Aziatische übermensch toont, minzaam lachend en buigend, haar smalste kantje aan de wereld.

Het volk van "De grote stap voorwaarts" heeft tegenwoordig een hekel aan grote gezinnen. Maximun ééntje alstublieft. Meerkinderkroosten zijn fout, absoluut verkeerd én tegen het staatsbelang.

Als het dat toch maar éénje mag zijn, dan liefst een jongen. Meisjes zijn in China al eeuwenlang biologisch afval waaruit hooguit andere kinderen kunnen komen.

De nieuwe Chinees laat, als het geslacht van de foetus gekend is, de meisjes aborteren. De grootste 'exemplaren' worden voor grof geld verkocht aan de superrijken die er rare dingen mee doen. Voor $4000 per 'stuk' mag dat wel volgens hun dollarlogica. En $4000 is een onvoorstelbaare 'beloning' voor de straatarme plattelandsbevolking.


Ik heb de foto's verwijderd.

05 maart 2008

Woeste stormen..

..hebben ons doen besluiten om een paar kleppers van coniferen te laten kappen. Bijna 12 meter hoog stonden ze! Tijdens de alsmaar heter wordende zomers boden ze heerlijke schaduw voor luie momenten. Maar doordat de aarde steeds maar warmer wordt gaat de windsnelheid er evenredig op vooruit tijdens de stormen -die vaker en heviger zijn dan vroeger-.

Enfin, het beangstigend gezwiep van deze groene torens baarde ons zorgen en angst. Bang voor ons tuinhuis en bang voor de carport, inclusief auto. Kappen, die handel dus! Het kleine hout is verhakseld en wordt grondig geïnspecteerd door onze kippen. De stammen en dikke takken heb ik in mootjes gezaagd en netjes gekliefd. We gaan het mooi stapelen op de plaats waar de coniferen eerst stonden. Een puzzel-monument ter ere van hen dus.
En later gaan we onze voeten en de aarde ermee verwarmen....