26 augustus 2006

Kunst in de tuin





Je wist het nog niet; ik des te beter. Mijn lief maakt kunststukjes. Voor in de tuin én voor binnen. Ik heb je al laten kwijlen bij de aanblik van al het lekkers dat haar tuin voortbrengt. Nu toon ik maar al te graag de werken die ze maakt om hier en daar te zetten/hangen tussen bloemen en struiken of om een kale muur te decoreren.
De vernissage:






















































13 augustus 2006

Intermezzo: Groenten en fruit.

Beloofd is beloofd: ik zou de bloggende collegae een blik gunnen op de voortbrengselen van onze tuin. Niet dat het allemaal mijn verdienste is hoor. Neen neen, het zweet van mijn lief kleeft aan elk stukje groente en fruit. Waarvan hieronder de stille getuigen (en mijn immens grote dankbaarheid voor zoveel lekkers en moois).



Bonen en prei

Italiaanse en Belgische tomaten

Kolen en asperges

Paprika en sla

Pompoen en Red Hot Chili Peppers (yesss!)

Selder en wortelen

Meloenen en aardbeitjes (de late soort)

Okker- en hazelnoten

Appels en peren

Druiven

Maar er is nog véél meer. Een andere keer misschien. Als bovenstaande allemaal op is ...

04 augustus 2006

De werf: episode V½

De isolatie zit op z'n plaats. We zijn voorlopig uitgespeeld. We kunnen niet verderwerken tot dat de gevel is opgemeten en ingebouwd.
De gevel. Dat zijn de glaspanelen, de draaideur en een dubbele schuifdeur. Over heel de breedte is een bovenbouw van kleinere raampjes voorzien. Kwestie van zoveel mogelijk licht binnen te halen.
Het wordt dus wachten op anderen en dat is knap vervelend.
Ondertussen wordt het dak voortdurend getest op de waterdichtheid. Het blijft maar regenen maar we laten het niet aan ons hart komen: we genieten toch al volop van het afdak. Eten, keuvelen, en nog zo vanalles kan dus nu lekker droog en beschut.
Om toch nog iets leesbaars te produceren ga ik eens in de tuin duiken. Hoe zou het met de asperges zijn? En met de tomaatjes? En met al die andere lekkere dingen die mijn lief zo graag teelt?
Come and see next time!